Tenerife különleges strandjai

A Kanári-szigetek leglátogatottabb tagja elképesztő éghajlati sokszínűsége mellett remek strandokkal is csábítja az utazókat. Tenerife strandjai között az aranysárga, puha homoktól a zord fekete sziklákig mindenféle partot megtalálsz és számtalan különleges helyszínen mártózhatsz meg az Atlanti-óceán hűsítő hullámaiban. Cikkükben olyan strandokat mutatunk be, melyek kívül esnek a turistaparadicsomok zsúfolt komplexumain, és egyedi hangulatukkal különleges élményt nyújtanak.

Természetes medencék

Charco de La Laja

Tenerife északi részén, a föld és a víz ereje varázslatos természetes medencéket hozott létre. Charco de La Laja fürdőhelye San Juan de la Rambla városban fekszik. A nyílt óceántól sziklákkal elválasztott, kristálytiszta vizű, szinte teljesen kerek öböl a Calle los Sabandenos utcácska felől közelíthető meg, melyen végigsétálva először a sziklákon fekvő kilátópontra jutsz. Innen már hívogatóan csillog a medencében hullámzó víz, és ez a tökéletes insta-fotó helyszín is, ahonnan a legjobb képeket készítheted útitársaidról. A kilátóból szerpentinező lépcsősoron juthatsz le a partra.

harco de La Laja San Juan de la Rambla tenerife strand

Charco del Viento

Az előbbihez nagyon hasonló, és közel is fekvő fürdőhely a Charco del Viento. La Guancha felől, banánültetvényeken át vezető úton jutsz ki a partra, ahol egy nagyobb parkolóban tudod hagyni az autót. A kiépített járdán lekacskaringózva 4 medence is vár, valamint itt van egy kisebb homokos szeglet is, ahol a strandlepedőt is kiterítheted.

Charco del Viento La Guancha tenerife strand

El caletón de Garachico 

Garachico medencéi egy 18. századi vulkánkitörés, valamint a tenger munkájának közös remekművei. A fürdőhely Garachico város központjában, a San Miguel-kastély tőszomszédságában fekszik. Éttermek, parkoló, nyáron vízimentők szolgálják a kényelmet – ebből fakadóan igen kedvelt strandnak számít. A fürdőzés után mindenképpen járjuk be a hangulatos városka utcáit is!

tenerife strand el caleton garachico

Épített medencék az óceánparton

Piscina de Garachico

Ha ódzkodunk a hűvösebb óceántól, de a strandolás élményről nem szeretnénk lemondani, akkor remek ,,kompromisszumos megoldást” nyújtanak a közvetlenül a parti sziklákra épített strandmedencék. Tenerife strandjai között is egyedi, hogy Garachicoban a vulkanikus képződmények mellett kettő mesterséges medence is a fürdőzők rendelkezésére áll. Igazán különleges élmény a békés medencében úszni, miközben mellettünk a hullámok a sziklákat ostromolják!

tenerife strand piscina garachico

Piscinas de Bajamar

Bajamar város úszómedencéje még a közelebbél is közelebb van az óceánhoz, olyannyira, hogy annak hullámai gyakran becsapnak a medencébe is! A biztonságról vízimentők, a kényelemről éttermek, homokos part és külön gyermekmedence gondoskodik. A strand egyedi hangulatát egy kőből épült világítótorony is tovább fokozza.

Piscinas de Bajamar tenerife strand

Piscinas Oasis

Los Gigantes szó szerint gigantikus sziklafalainak tövében egy kevésbé ismert, de annál szebb fürdő bújik meg. A Piscinas Oasis legnagyobb vonzereje a végtelen medence, melyben úszva olyan érzésed lehet, mintha az óceán felszínén lubickolnál. Pálmafák, napozóterasz, étterem és persze a varázslatos kilátás – mi kell még egy tökéletes strandélményhez? 

Piscinas Oasis los gigantes tenerife strand

Eldugott, nehezen megközelíthető gyöngyszemek

Playa las Breñas

Az Anaga-hegység óceánba omló szikláinak ölelésében bújik meg a Playa las Brenas. Itt biztosan nem kell tömegtől tartani, jó eséllyel rajtad kívül nem lesz senki a parton. Benijo felől 5 km-es túrával közelíthető meg a fekete homokos strand, melynek vonzereje a Roques de Anaga szirtek. 2 órási szikla emelkedik ki a parttól nem messze a vízből, melyeken olyan állat és növényfajok élnek, melyek a Kanári-szigeteken kívül sehol máshol nem fordulnak elő.

Playa las Brenas roques de anaga tenerife strand

Roque Bermejo

Roque Bermejo az előbbinél kissé ismertebb fürdőhely, Tenerife legeldugottabb, északkeleti csücskében fekszik. A part gyalogosan, vagy a víz felől közelíthető meg – utóbbi lehetőségre egy aprócska kikötő is rendelkezésre áll. A strand környékén néhány házacska, egy kápolna, és feljebb, a hegyoldalban egy gyönyörű világítótorony, a Faro de Anaga is sétára csábíthat két megmártózás között.

Roque Bermejo faro de anaga tenerife strand

Homokos strandok

Playa de la Tejita és Playa del Médano

Ha maradnál a klasszikus, homokos tengerpartnál, akkor is számtalan különleges helyszín között tudsz válogatni. A Playa de la Tejita és Playa del Médano strandok a déli reptér melletti parton fekszenek. Tenerife strandjai közül kitűnnek óriási, széles, homokos területükkel, melyet egy vulkáni kúp, a Montana Roja osztja ketté. A környéken elszórtan fekvő elhagyatott bunkerek, a parton magasodó vulkán és felettünk szálló repülők teszik egyedivé az itteni strandolást. Ez a part a kiteszörfösök paradicsoma!

Playa de la Tejita Playa del Médano tenerife strand homok

Playa de las Teresitas

Az arany homokos Playa las Teresitas Tenerife egyik legismertebb strandja, mégis kevesen ismerik a hely történetét. Az 1960-as évekig itt sem csábító homok, sem kiépített fürdőhely nem volt. A strandot mesterségesen hozták létre, melyhez a Szaharából importálták a homokot. Az öbölbe hullámtörőket építettek, így az erős sodrástól nem kell tartani és a víz is könnyebben melegszik. A parton pálmafák, vendéglátóhelyek és mosdók is találhatóak, így teljes a kényelem.

tenerife strand playa de las teresitas homok pálmafa

Los Guios

Tenerife nyugati részén több száz méter magas, teljesen függőleges sziklafalak magasodnak az óceán fölé: ez a hely Los Gigantes. A sziklák tövében egy kicsi, de annál szebb homokos strand, a Los Guigos várja az utazókat. A büfék mellett más infrastruktúra nincs a parton, de itt úgysem az italválasztékkal leszel elfoglalva. Érdemes strandolás után megvárni a naplementét, mely arany színben fürdeti a ,,gigantikus” sziklákat.

los guios los gigantes tenerife strand

Playa la Arena

Homokos, pálmafás, városi strand egy kis csavarral: la Arena strandja szénfekete homokkal várja a fürdőzőket. Ugyan Tenerifén több helyen is – főleg az eldugott anagai partokon – találhatunk fekete homokos partokat, de talán ez a leginkább kiépített infrastruktúrával bíró fürdőhely. Itt minden megtalálható egy kellemes tengerparti naphoz, az élmény viszont garantáltan egyedi lesz!

playa la arena tenerife strand

Hasonló bejegyzések

Kedvenc bejegyzések

Grúzia ősi barlangvárosai

Grúzia tájai rendkívül változatosak, feltöltött alföldekkel, zárt medencékkel és állandó hóval fedett, ötezer méteres magashegységekkel egyaránt találkozhatunk. Az ország különleges természeti és történelmi öröksége...

Bali – sziget a világok között

Bali helye a térképen Az indonéziai Bali szigete, különleges természeti adottságai és lakosainak páratlanul gazdag kultúrája miatt a világ egyik legismertebb idegenforgalmi desztinációja. Indonézia, az Ázsia...

A kávézás kultúrája a Közel-Keleten

A kávézás kultúrája globálisan elterjedt. A nyugati világban szinte magától értetődő, hogy a napot kávéval indítjuk – valaki szertartásszerűen, mások csak egy „felesként” lehúzva...