Rothasztott cápahús és medvecukor – az izlandi gasztronómia nyomában

Az izlandi gasztronómia alapja a hús A tűz és jég országáról elsőként a lenyűgöző természeti látnivalók jutnak eszünkbe. Pedig a világ legjobb hot dogját árusító utcai bódétól, a főtt birkafejen és a mindent beborító medvecukron át, a Michelin-csillagos kalandokig, az izlandi gasztronómia világa is tartogat meglepetéseket. Ne hagyd ki az országról készült átfogó tudástárunkat! Tapasztalt utazók […]

A vietnámi konyha

Abból főzünk, ami megterem A vietnámi konyha főként az élénk ízek, a frissen felhasznált zöldségek és zöldfűszerek jellemzik. Fejlődésére elsősorban a kínai, majd később a francia konyhaművészet hatott erősebben, de indiai és maláj elemek is felfedezhetőek benne. A legfontosabb alapanyag a rizs, melynek számtalan felhasználási módja ismert, az egyszerű gőzöléstől, pirítástól kezdve a lisztté őrlésen, […]