Szokatlan hostelek a világ minden tájáról

Ha közösségi szállásokról van szó, a mai költségtudatos utazók sokkal több csábító lehetőség közül válogathatnak, mint az előző generáció kalandorai. A globális backpacker-kultúra elterjedésével a hostelek világa egy új, izgalmas irányba kezdett fejlődni. Ősi kastélyok, átalakított börtönök és földalatti szobák – ezek a világ legmenőbb és legszokatlanabb hostelei, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatnod.

Jumbo Stay – Stockholm, Svédország

Hajtsd nyugovóra a fejed ebben a nyugdíjazott és újrahasznosított Boeing 747-es személyszállító repülőgépben a stockholmi Arlanda reptéren. A lábtér miatt nem kell aggódnod, ez a Jumbo Jet minden utazó igényeit kielégíti. Választhatod a pénztárcabarát többágyas szobákat közös fürdőszobával, vagy foglald le a pilótafülkéből kialakított luxus lakosztályt, ahonnan pazar panorámás kilátás nyílik a repülőtérre.

info: Booking.com, Jumbo Stay

Extrém hostelek - Jumbo Stay

HI Ottawa – Ottawa, Kanada

Az ontarioi HI Ottawa hostel (eredetileg a Carleton megyei börtön) több mint 100 éven át működött fegyházként és nyilvános kivégzések helyszíneként, manapság pedig Kanada egyik leghíresebb kísértetjárta épületeként tartják számon. A vendégek minden nap részt vehetnek a börtön alatti titkos alagutakban megrendezett ingyenes szellemvadászaton, alhatnak a magánzárkákban, felkereshetik a könyvtárat, és ami a legjobb – szabadon távozhatnak!

info: Booking.com, HI Ottawa Jail Hostel

extrém hostelek - HI Ottawa jail hostel
https://www.hostelz.com/pics/hostels/owner/big/67/3735167.jpg

Radeka Downunder Dugout – Coober Pedy, Ausztrália

A Radeka Downunder Dugout Motel & Backpacker Inn pontosan 34 lépéssel a föld alatt található egy volt opálbányában a dél-ausztráliai Coober Pedy-ben. A város híres felszín alatti építészetéről: vannak itt földalatti otthonok, múzeumok, üzletek, művészeti galériák és templomok is. Ez a sivatagi barlangból kialakított hostel közös hálótermeivel és privát szobáival egy izgalmas és pénztárcabarát szálláslehetőséget kínál az ausztrál Outback-et felfedezni vágyók számára.

info: Hostelworld, Radeka Downunder Dugout Motel & Backpacker Inn

extrém hostelek - Radeka Downunder Dugout
https://q-xx.bstatic.com/xdata/images/hotel/max1000/86686595.jpg?k=27891a1f9cb568998e79c4bdfef630cfb8f8554ec501ec5d294d675e82e2bac0

Anak Ranch – Sukhbaatar, Mongólia

Az Anak Ranch egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy elmerülj egy új kultúrában és természetben egy tényleges működő tanyán Észak-Mongóliában. Ha kedved van, segíthetsz házigazdáidnak megfejni a teheneket és gondozni az állatokat, ellovagolhatsz az orosz határig és kipróbálhatod a helyben készített friss tanyasi ételeket. Itt megtanulhatod mongol módon inni a vodkát, este pedig egy hagyományos nomád jurtában térhetsz nyugovóra.

info: Instant World Booking, Anak Ranch

Santos Express – Mossel Bay, Dél-afrikai Köztársaság

A helyiek által csak ’A vonat’-ként emlegetett Santos express egy régi gőzvonat, amelyben a vagonokat és a hálófülkéket közös hálótermekké és privát szobákká alakították át. A szállás Fokváros Indiai-óceán felé eső részén fekszik, nagyon közel a híres Santos strandhoz. Főszezonban a vonat napozóteraszáról szuper kilátás nyílik a Mossel-öbölben lubickoló delfinekre és bálnákra, az étteremben, hagyományos tengeri ételek bőséges választéka várja a vendégeket, a sörkert pedig tökéletes hely megpihenni egy búvárkodással, szörfözéssel vagy túrázással töltött nap végén.

info:  Booking.com, Santos Express

Jugendherberge – Nürnberg, Németország

A németországi Nürnberg szívében található Jugendherberge, vagy “Kastély Hostel” több mint 500 éves múltra tekint vissza. A középkori kastélyban található 93 szobás hostel az ó- és új világ izgalmas keveréke – a szállás minden modern kényelmi szolgáltatással fel van szerelve, például saját fürdőszobás hálószobákkal, közösségi helyiségekkel, sőt bárral és bisztróval is.

info:  Booking.com, Jugendherberge

extrém hostelek - Jugendherberge
https://cdn.pnp.de/_em_daten/_cache/image/1xpKXU6OZ4hTi9oSRAgaUhSC68-YaP-3dOjPt564zrVvGqFbxvzVRnyy9fG9mfFT-QQb-TQrtAAXINtt5lj87Pz_cNScqtsyLH/130405-1125-29-39589299-dsc-0116.jpg

Drop Bear – Santa Marta, Kolumbia

A Drop Bear Hostelnek otthont adó hatalmas kúriát az 1980-as években egy hírhedt kolumbiai kartell használta. A szállás területén még mindig megtalálhatók a menekülésre ásott alagutak valamint a pénz és a csempészett whisky titkos rejtekhelyei. Ha érdekel a kolumbiai drogkereskedelem történelme, autentikusabb szállást keresve sem találsz.

info: Booking.com, Drop Bear Hostel

extrém hostelek - Drop Bear
https://cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/159/159632812.jpg

A legmenőbb izlandi szállásokért katt ide

A cikket Almay Réka írta.

Hasonló bejegyzések

Kedvenc bejegyzések

Batu barlangok, és a háború istenének szentélye

Az ébredő trópusi nap első sugarai áttörve az ólmos ködön, bevilágítják Batu Caves meredek sziklafalait. A mészkőszirtek között megbújó barlangtemplom tátongó szája fölött színes...

Toraja, ahol a holtak velünk élnek

Vannak különös helyek a Földön, ahol nem számít a halál. Ahol nem szakad ketté az élők és a holtak birodalma, ahol nincs áthidalhatatlan szakadék az e világ és a túlvilág között.

Borobudur

Az egzotikus Jáva szigetén, füstölgő vulkánokkal, ködben lebegő trópusi erdőkkel és élénkzöld rizsföldekkel körülölelve fekszik a világ legnagyobb buddhista temploma, a Borobudur. Az 1200 évvel...