Podcast

Világutazókkal, kalandorokkal, a WanderWell túravezetőivel beszélgetünk a Wanderers podcastben nem mindennapi kalandjaikról, eldugott, alig ismert tájakról és kultúrákról. Az új epizódok minden héten szerdán jelennek meg, és elérhetőek Spotify-on, valamint Youtube-on.

Első évad, első epizód: Utazások Latin-Amerikában
Biztonságos Latin-Amerikában utazni? Mik azok a favellák? Milyenek a rioi karneválok? Ezekről beszélgetünk ebben az epizódban Mátai Andrással, aki hivatásos utazó, blogger, túravezető, és Dél-Amerika rajongója.
Youtube link 
Spotify link
Wanderers podcast első évad utazások Latin-AmerikábanElső évad, második epizód: Indonézia ismeretlen tájain
Csirkeáldozat egy viskóban a dzsungel mélyén, tengeri vihar egy teherhajón, törzsi rituálék, motoros üldözés, vulkánkitörés… Csak pár dolog, amit Gueth Péter átélt Indonéziában.
Youtube link
Spotify link

Wanderers podcast első évad második rész Indonézia ismeretlen tájainElső évad, harmadik epizód: Őszintén a hegymászásról
10 nap egy barlangban, három hét egy hegyen, magashegyi betegség, felkészülés, és sok story… Három hegymászó beszélget őszintén a hegymászásról és a barlangászatról.
Youtube link
Spotify link
Wanderers podcast első évad harmadik epizód Őszintén a hegymászásrólElső évad, negyedik epizód: Tények és tévhitek az iszlámról
A muszlim férfiaknak tényleg négy feleségük van? Hogyan lehet alkudozni a bazárban? Erőszakos vallás az iszlám? Hova utazzunk, ha ismerkedni szeretnénk ezzel a kultúrkörrel? Tények és tévhitek az iszlámról egy utazó szemszögéből.
Youtube link
Spotify link
Wanderers podcast első évad negyedik epizód Tények és tévhitek az iszlámrólElső évad, ötödik epizód: Párban a tengert járva
Hunor és Teodóra éveket töltöttek el Okinaván, majd vitorlással járták be Óceániát. Milyen érzés, amikor nincs szél, és két sziget között a nyílt tengeren zötykölődsz napokig? Hogyan lesz valakiből az amerikai haditengerészet technikusa? Milyen az élet Tahitin? A Wanderers podcast legújabb epizódjából kiderül!
Youtube link
Spotify link
Wanderers podcast első évad ötödik epizód Párban a tengert járva Lőrinczi Hunor Végh Teodóra

Első évad, hatodik epizód: Stoppal Iraki-Kurdisztánba
Bendegúz érettségi után döntött úgy, hogy stoppal nekivág a Közel-Keletnek. Tette mindezt a menekültválság kellős közepén, amikor még Moszul az Iszlám Állam kezén volt. Mi motivál bárkit, hogy 19 évesen Iraki Kurdisztánba stoppoljon Magyarországról? Milyen az élet egy háborús térségben?Hogyan csajoznak a török fiatalok? Mindez kiderül a Wanderers podcastből.
Youtube link
Spotify link
stoppal iraki kurdisztánba utazós podcastElső évad, hetedik epizód: Kultúrák összehasonlítása 
A jávaiak számára minden nyugati ember filmsztár? A perzsák tényleg már-már túlzottan udvariasak? Hogyan néz ki egy divatmagazin az iszlám értékeket követő Szumátrán? Két világlátott utazó veti össze a különböző kultúrák érdekes szokásait ebben a podcast epizódban.
Youtube link
Spotify link
kultúrák összehasonlítása világutazók szemével

Második évad, első epizód: Apa-fia | Túravezetők, hegymászók, barátok 
Doki egészen kiskora óta viszi Balázst a hegyekbe. Először csak hazai túrákon vettek részt közösen, de nem sokkal később már az Alpok csúcsain álltak együtt. A közösen átélt kalandok egy irigylésre méltó apa-fia kapcsolatot hoztak létre. Ebben az epizódban ezekről mesélnek nekünk Kerényiék.
Youtube link
Spotify link
utazós podcast hegymászás túrázás

Második évad, második epizód: Út a Föld legmélyebb barlangjába 
Mi történik, ha 1600m mélyen valaki beszorul egy 200m hosszú, 40cm átmérőjű csőbe? Milyen 9 napot lent tölteni a föld alatt vizesen, sárosan, a külvilágtól elvágva? Hogyan segítik a denevérek a barlangi expedíciókat? Mindez kiderül a Wanderers podcast legújabb epizódjából, amiben Ambrus Gergő vezet be minket a barlangi expedíciók rejtélyes világába.
Youtube link
Spotify link

barlangászat podcast