Ha a Mad Max egy fesztivál lenne – Burning Man

A „miből lesz a cserebogár” mondás iskolapéldája is lehetne a Burning Man fesztivál. 1986-ban pár barát a nyári napfordulón rituálisan elégetett egy 2,5m magas fa emberszobrot, majd 20 év múlva már több mint 60.000 ember bulizott a nevadai sivatagban.

Mad Max a valóságban

A Burning Man fesztivál egy posztapokaliptikus/steampunk stílusú, a fogyasztói társadalomból kiszakadó buli, ahol nappal 40 fokban, tűző napon, néha sivatagi homokviharban, este 10 fokban dübörög a techno. Ez az a hely ahol önmagad lehetsz, úgy fejezheted ki a személyiségedet ahogyan csak szeretnéd. Az alkotói szabadsággal élnek is a résztvevők, és kiélvezik, hogy a társadalmi normák pár napig nem érvényesülnek. Így születnek meg a groteszkebbnél groteszkebb kosztümök, mutáns járművek, színpadi díszelemek. Elfogadott a meztelenség és a nemi irányultságod sem téma.

Tilos a pénzforgalom

A fesztivál idejére egy ideiglenes kommuna jön létre, amit Black Rock Citynek hívnak, és ahol tilos a pénzforgalom. Cserekereskedelem lép életbe, tehát azzal fizetsz amit magaddal hoztál. Kivételt képez ez alól a benzin, buszjegy Gerlach és Empire városokba, mosdók, jég, és a szervezők által működtetett kávézóban kapható termékek. Természetesen a belépés sem ingyenes, legutóbb nagyjából 400 USD-be került a jegy. Erre jönnek még rá a különféle „illetékek”, például a jármű behajtási engedély kb. 100 Dollárért, vagy a privát repülőgép 14.000 Dollárért… A Burning Man ugyanis mára már kultikus lett, és a hippiektől a milliárdos celebekig sokan állnak Burnernek.

Jótékonyság

Bár a Burning Man fesztivál biznisznek sem utolsó (2018-ban 46millió Dolláros bevételt termelt), a szervezők ragaszkodnak az eredeti koncepcióhoz, és a mai napig alapértékeik közé tartozik a jótékonyság, és a környezet védelme. Tilos szemetelni, és a fesztiválon több helyen lehet jótékonykodni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

M I N U T E • BY • M I N U T E • 🌌⏳🌌⏳🌌⏳🌌⏳🌌⏳🌌⏳• This precious, current moment in time is merely a blip within the sprawling, ever expanding Universe. •• Your Life force is infinite, Soak up the Magic, Enjoy this Cosmic journey. •• You are eternal LOVE embodied in material form.🌬🤍 •• ✨💫✨💫✨💫✨💫✨💫✨💫. 📸 @everchanginglandscapes . 🌖 @theorb_2018 . 🔥 @burningman . 💃 @burnergirls . . . #VegansOfIG #Orb #Oneness #VegansOfInstagram #Healthy #Fitness #VeganAF #Fit #Desert #Vegan #Burnerettes #BurningmanPhotos #Hippie #Burner #BurnerGirls #Art #Playa #InDustWeTrust #Spirituality #BRC #BlackRockCity #Magic #wanderer #burnerart #moments #infinite #universe #BurningMan #ball

Amy Millar Vegan HealthCoachⓋ (@amymillar) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

P A R T Y L O V E R 🖤👽⚡ @nathaliesinkvist @brittanibader @burningman

Medellin Electronica (@medellinelectronica) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hello Friend 🐙

Y A O (@yaonicaragua) által megosztott bejegyzés,

Hasonló bejegyzések

Kedvenc bejegyzések

Batu barlangok, és a háború istenének szentélye

Az ébredő trópusi nap első sugarai áttörve az ólmos ködön, bevilágítják Batu Caves meredek sziklafalait. A mészkőszirtek között megbújó barlangtemplom tátongó szája fölött színes...

Toraja, ahol a holtak velünk élnek

Vannak különös helyek a Földön, ahol nem számít a halál. Ahol nem szakad ketté az élők és a holtak birodalma, ahol nincs áthidalhatatlan szakadék az e világ és a túlvilág között.

Borobudur

Az egzotikus Jáva szigetén, füstölgő vulkánokkal, ködben lebegő trópusi erdőkkel és élénkzöld rizsföldekkel körülölelve fekszik a világ legnagyobb buddhista temploma, a Borobudur. Az 1200 évvel...