A babák szigete – Mexikó

Egyesek szerint hátborzongató, mások szerint bámulatosan egyedülálló.
La Isla de las Muñecas (Babák-szigete) egy sziget tele elhasznált, elkorhadt, halálra ítélt babák százaival. Kialakulásának zavarba ejtő története éppolyan furcsa, mint maga a jelenség.

Egyedül egy szigeten

Több mint 50 éve Julian Santana elhagyta a családját és egy szigetre költözött, a Teshuilo tó mellé. A férfi szerint egy kislány belefulladt a sziget tavába, míg mások (Julian rokonai is) azt állítják, hogy ez csupán a férfi képzelgése. Ettől függetlenül ennek az eltűnt léleknek ajánlotta fel az életét, amit sokan különlegesnek és elragadónak, míg mások hátborzongatónak tartottak. A vélt vagy valós haláleset hatására babák százait gyűjtötte össze és akasztotta fel egy-egy faágra, így az egész szigetből egy furcsa, rémisztő, babák lakta csodaországot varázsolt.

Babák szigete Mexikó La Isla de las Muñecas

Kezdetben a csatornákból és a kukákból szedte ki a babákat. Santana ezeket annak ellenére, hogy koszosak és többnyire sérültek voltak nem alakította át és nem hozta helyre hibáikat, hanem inkább a legmélyebb elfogadással csodálta a hiányzó szemeiket, kezeiket, lábaikat. Nem számított, hogy milyen állapotban voltak, minden egyes babának örült. Még ha egy jó állapotban lévőt talált, akkor is a szél és az időjárás megtépázta szegényt, így végül az sem különbözött a többitől. A férfi később már az általa termelt javakat is elcserélte a helyiekkel babákra. Így született meg a babák szigete.

Hátborzongató díszítés 

A kunyhója tele volt olyan egyedekkel, akikre fejdíszt, napszemüveget és egyéb kiegészítőket aggatott. Annak ellenére, hogy a legtöbben ijesztőnek találták a szigetet, ő igenis szépnek látta a babáit. Szívesen fogadott látogatókat, akiket körbevezetett a birodalmában és még egy kis díjat is felszámolt a fényképek készítéséért.

Babák szigete Mexikó La Isla de las Muñecas

2001-ben Julian Santana holttestét ugyanott találták meg, ahol állítása szerint a fiatal lány meghalt. Feltehetőleg ő (is) a tóba fulladt.

Te is tehetsz egy kört ebben a hátborzongató csodaországban. Mexikóváros déli részétől (Embarcadero Cuemanco) 17 mérföldnyire található. A 4 órás körutazás 14000 mexikói peso-ba kerül, ami megközelítőleg 75 amerikai dollár.

További információk: http://www.isladelasmunecas.com/

Hasonló bejegyzések

Kedvenc bejegyzések

Batu barlangok, és a háború istenének szentélye

Az ébredő trópusi nap első sugarai áttörve az ólmos ködön, bevilágítják Batu Caves meredek sziklafalait. A mészkőszirtek között megbújó barlangtemplom tátongó szája fölött színes...

Toraja, ahol a holtak velünk élnek

Vannak különös helyek a Földön, ahol nem számít a halál. Ahol nem szakad ketté az élők és a holtak birodalma, ahol nincs áthidalhatatlan szakadék az e világ és a túlvilág között.

Borobudur

Az egzotikus Jáva szigetén, füstölgő vulkánokkal, ködben lebegő trópusi erdőkkel és élénkzöld rizsföldekkel körülölelve fekszik a világ legnagyobb buddhista temploma, a Borobudur. Az 1200 évvel...